Hoppa till innehåll

BRF Nattvakten i Sollentuna

Vår energismarta tvättstuga

Tvättstugan är en gemensam tvättfacilitet för alla medlemmar i området. Den finns i garagebyggnaden intill Tuna. Det är ditt ansvar som medlem att lämna tvättstugan i liknande skick som du skulle vilja hitta den i. För att boka tvättid använder du din Aptus-bricka på bokningsdisplayen som finns innanför ytterdörren till tvättstugan. Om du har tappat bort din Aptus-bricka kan du kontakta SBC/fastighetsskötaren för hjälp.

Du kan boka tvättmaskinerna 1-2 och 5-6 samt grovtvättmaskinen på samma tvättid om de är lediga. Du kan boka tvättstugan när som helst under dygnet i 3-timmarspass. Om du inte aktiverar din tvättid inom 30 minuter från den bokade starttiden kommer du att förlora din tvättid och den blir tillgänglig för bokning igen. När du har avslutat tvätten har du 30 minuter på dig att hämta din tvätt, efter det har du inte tillträde till tvättstugan. Om du inte har fått ditt användarnamn och lösenord eller din nya Aptus-bricka kan du ringa SBC för hjälp.

Trivselregler

Du får endast boka en tid åt gången, men du kan boka hela tvättstugan samma tvättid. Det är viktigt att respektera tvättiderna för att inte störa andra som vill använda tvättstugan. Tvättstugan får användas hela dygnet i 3-timmars pass, men husdjur och ensamma barn får inte vistas i tvättstugan.

Det är inte tillåtet att färga kläder i tvättmaskinerna och det är viktigt att använda rätt maskin till din tvätt. Följ också bruksanvisningarna för hur man använder tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Använd en tvättpåse när du tvättar BH med bygel för att förhindra att byglarna skadar maskinerna. Mattor eller andra grova saker får inte tvättas i de vanliga maskinerna, de ska tvättas i grovtvättmaskinen.

Det är också viktigt att inte färga textilier i maskinerna och att mangla inte blöt tvätt. Detta förstör valsen. Lämna inte kvar tvätt i tvättstugan och om något så sönder, ta genast kontakt med SBC/fastighetsskötaren. Golvet ska sopas rent efter varje tvättpass och maskinerna, inklusive tvättmedelsluckorna och borden, ska torkas av. Rensa också luddfilter i torktumlare, torkskåp och torkrum.

Tvättluckorna till tvättmaskinerna ska lämnas öppna efter avslutad tvättning för att förhindra luktproblem. När du har avslutat tvätten, glöm inte att släcka lyset och stänga fönstren. Följer du dessa regler kan tvättstugan användas av alla på ett bekvämt och säkert sätt.

Varmt välkommen till Tuna - Festlokal

Vad roligt att ni är intresserade av att hyra Tuna.

Detta är en lokal som är till för alla att njuta av, och det är viktigt att alla visar hänsyn och respekt mot varandra och lokalen. Genom att följa dessa enkla regler kan vi alla få en trevlig och minnesvärd stund i Tunan. Tänk på att vi är gäster i den här lokalen, och låt oss alla visa vårt ansvar genom att hålla den ren och välmående. Låt oss skapa en plats där vi kan samlas, skratta och ha roligt tillsammans, utan att behöva oroa oss för djur, smuts eller störningar. Så låt oss alla göra vårt bästa för att hålla Tunan en trevlig och välkomnande lokal för alla!

För kalas, fester eller TV/film-kväll

Vi vill påminna er om att den person som bokar måste vara över 18 år och ha giltig hemförsäkring. Hyran är 65kr/timme. Bokning minst 2 timmar, lokalen/golvet måste städas efter användning. 

Utrustning i Tunan:

 • TV 58 tum.
 • Stereo/hemmabioanläggning med BluRay/DVD-spelare.
 • Karaoke utrustning
 • Projektor för filmvisning, presentationer mm.
  (Om ni vill använda filmprojektorn så måste det meddelas minst 1 vecka innan så vi kan montera upp den.)
 • Wifi i hela lokalen.
 • Internetuppkoppling 100/100 Mbit/s ger möjlighet till sk. LAN-kvällar. (1000/1000 från och med April 2024)
 
 • Köket innehåller:
 • Kombinerat kylskåp med frys
 • Diskmaskin
 • Kaffebryggare (automatisk)
 • Porslin för 50 personer.
 • Bestick 
 • Koppar och glas 
 • Skålar och serveringsporslin  
 • Spis & Ugn
 • Några kastruller 

Kaffebryggaren är automatisk

Kaffebryggaren är själv påfyllande av vatten, så fyll inte på vatten själv.

Vi vill också påminna om att det får vara max 50 personer i lokalen samtidigt. Vi hoppas att ni kommer att ha en fantastisk kväll hos oss och att ni får mycket glädje av vår lokal.

Innan du släcker lamporna

Det är viktigt att du säkerställer att du har tömt diskmaskinen och diskat använt porslin, glas och bestick innan du lämnar tillbaka nyckeln till Tuna. Se även till att kyl/frys är tomt och att alla sopor har slängts. Var noga med att ta bort tejp och annat som kan ha använts för att fästa dukar på borden. Det är även viktigt att du städar lokalen, köket och toaletterna ordentligt efter dig, dammsuger och torkar golven samt torkar rent borden. Glöm inte att även städa utanför lokalen vid entrén, såsom att ta hand om fimpar. Kom ihåg att alltid släcka alla lampor i lokalen när du är klar. Nyckeln ska återlämnas senast vid sluttiden av din bokning. Alla bord och stolar ska placeras tillbaka i förrådet efter uthyrningen. 

SBC tar över förvalttningen från 2023-01-01

Den 2023-01-01 tar SBC över förvaltningen av BRF Nattvakten.

Alla förfrågningar gällande mäklarbilder, fakturor, felanmälan med mera går till Teoge fram tills 2022-12-31

Under december kommer SBC skicka ut fakturorna för första kvartalet, det vill säga för januari, februari och mars. Dessa betalas enligt respektive förfallodatum.

TEOGE

Vår tekniska förvaltare är Teoge Alla frågor som rör fastigheten ska i första hand gå till dem. Om de gör bedömningen att en fråga kräver ett beslut utanför deras ramar så kontaktar de styrelsen.

PARKMAN

Lediga p-platser och garage. Kontakta Parkman om du vill hyra eller avsluta en plats eller har andra synpunkter. 

STYRELSEN

Vill du prata med oss om våra bostäder eller bli med i styrelsen. Vill du fråga vad som gäller i ditt byggärende.