Om föreningen

Sollentuna församling
Fastighetsbeteckning – Nattvakten 1
Brf organisationsnummer – 769612-6635

Fastigheterna Nattvakten 1 och 4 finns belägna i området Sollentunaholm i Norrviken, Sollentuna.
Nattvakten 1 består av 14 radhusliknande byggnader med 127 lägenheter varav 120 är bostadsrätter i dagsläget och 7 är hyreslägenheter. Nattvakten 4 är en fristående byggnad innehållande garage, kommersiell lokal (hårfrisör), el- och värmecentral, styrelsekontor, tvättstuga, gemensamhetslokal (Tuna) och förråd.

Området byggdes 1979-1981 av Sollentunahem och ombildades till bostadsrätter den 1 december 2007.

Omgivningar
Omgivningarna utgörs av radhus, villor och grönområden samt Norrvikensjön och Ravalen som båda har mycket omtyckta badplatser. Norrvikensjön brukar plogas under vintern för att möjliggöra långfärdsåkning med skridskor. I närheten finns också Järvafältet med sin möjlighet till rekreation, två stall för de som är hästintresserade, golfbana, scoutverksamhet och 4H-gård.

Lägenhetsdata
Lägenheterna utgör en blandning av 1:or, 2:or, 3:or, 4:or och 5:or på mellan 50-100 kvm.
TV med ett grundutbud erbjuds via ComHem digitalt och ingår i avgiften till föreningen. Möjlighet till utökat utbud finns för egen kostnad.
I lägenheterna finns bredband som Sollentuna Energi förvaltar och där får du möjlighet till att välja mellan flertalet operatörer till bra priser.

Samtliga lägenheter har ett extra förråd. Blandat varm- och kall-förråd.

Gemensamhetslokaler
Garage finns i området. För P-plats kontakta förvaltaren, se längst ner på sidan. Platser finns både på tak och under tak med eluttag.

Tvättstugan innehåller fyra vanliga tvättmaskiner och en grovtvättmaskin samt torktumlare, torkskåp, torkrum och mangel. Bokning görs genom vårat APTUS-system med elektronisk bokningstavla i tvättstugeentrén eller via Internet. Se under menyn Tvättstuga.

Gemensamhetslokal (Tuna) med kyl/frys, kaffebryggare, spis, 2 mikrovågsugnar, diskmaskin och porslin. TV 58″ och stereo/hemmabio med projektor finns installerat för filmvisning. Även internet finns i lokalen. Pingisbord.

Möjlighet till cykel- och mopedförvaring under vintern finns, kontakta styrelsen.

Uppvärmning
Uppvärmning sker genom vattenburen fjärrvärme från undercentral belägen inom området. Ingår i avgiften.

Vatten
Varmvatten betalas individuellt per lägenhet efter förbrukning och kan ses på hyres-/avgiftsavin.
Du kan se din vattenförbrukning under menyn Om Föreningen – Dokument/Blanketter.

Sopor – Miljöstugan
Hushållsavfall hanteras genom sortering i Miljöstugan. Fraktioner för hushållsavfall, pappersförpackningar, plast, glas, metallförpackningar, matavfall, glödlampor/lysrör, batterier och elavfall. Tidningar slängs i containern som är avsedd för tidningar och finns utanför infarten till garaget. Alla andra sopor räknas som grovsopor och det får var och en köra iväg till en återvinningsanläggning själv med eller spara till nån av de två städdagarna vi har antingen på våren eller hösten då det finns grovsopcontainrar att slänga i.

Pantavgift
Pantavgift tas ut för förvaring och administration av pantbrevet.

Överlåtelseavgift
Överlåtelseavgift tas ut för administrationen.

Ventilation
Samtliga lägenheter har mekanisk ventilation (frånluftsfläkt placerad på taket).

Övrigt
Inom området finns två lekplatser, en för större barn 2-13 år och en för mindre barn 0-2 år. Båda totalrenoverades 2009. Den större är försedd med gummiunderlag istället för sand.
Bollspel inom bostadsområdet är inte tillåtet.