Cookies &
Integritetspolicy

Om denna cookiepolicy

Denna cookiepolicy förklarar vad cookies är och hur vi använder dem, vilka typer av cookies vi använder, dvs. informationen vi samlar in med hjälp av cookies och hur den informationen används och hur man kontrollerar cookiepreferenser. För mer information om hur vi använder, lagrar och håller dina personuppgifter säkra, se vår sekretesspolicy.

Du kan när som helst ändra eller dra tillbaka ditt samtycke från cookiedeklarationen på vår webbplats
Läs mer om vem vi är, hur du kan kontakta oss och hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Ditt samtycke gäller för följande domäner: nattvakten.se

Vad är cookies?

Cookies är små textfiler som används för att lagra små bitar av information. De lagras på din enhet när webbplatsen laddas i din webbläsare. Dessa cookies hjälper oss att få webbplatsen att fungera korrekt, göra den säkrare, ge bättre användarupplevelse och förstå hur webbplatsen presterar och att analysera vad som fungerar och var den behöver förbättras.

Hur använder vi cookies?

Eftersom de flesta onlinetjänster använder vår webbplats cookies från tredje part och tredje part för flera ändamål. Första parts cookies är mest nödvändiga för att webbplatsen ska fungera på rätt sätt och de samlar inte in någon av dina personligt identifierbara uppgifter.

Tredjepartscookiesna som används på vår webbplats är främst för att förstå hur webbplatsen presterar, hur du interagerar med vår webbplats, håller våra tjänster säkra, tillhandahåller annonser som är relevanta för dig och allt som allt ger dig en bättre och förbättrad användare erfarenhet och hjälp att påskynda dina framtida interaktioner med vår webbplats.

Vilka typer av kakor använder vi?

Grundläggande: Några-cookies är väsentliga för att du ska kunna uppleva vår webbplats fullständiga funktioner. De tillåter oss att underhålla användarsessioner och förhindra säkerhetshot. De samlar inte in eller lagrar någon personlig information. Med dessa cookies kan du till exempel logga in på ditt konto och lägga till produkter i din korg och checka ut säkert.

Statistik: Dessa cookies lagrar information som antalet besökare på webbplatsen, antalet unika besökare, vilka sidor på webbplatsen som har besökts, källan till besöket etc. Dessa data hjälper oss att förstå och analysera hur bra webbplatsen presterar och där det behöver förbättras.

Marknadsföring: Vår webbplats visar annonser. Dessa cookies används för att anpassa de annonser som vi visar dig så att de är meningsfulla för dig. Dessa cookies hjälper oss också att hålla reda på hur effektiva dessa annonskampanjer är.
Informationen som lagras i dessa cookies kan också användas av tredjepartsannonsleverantörer för att visa annonser på andra webbplatser i webbläsaren.

Funktionella: TTDetta är kakorna som hjälper vissa icke-väsentliga funktioner på vår webbplats. Dessa funktioner inkluderar att bädda in innehåll som videor eller dela innehåll på webbplatsen på sociala medieplattformar.

Inställningar: Dessa cookies hjälper oss att lagra dina inställningar och surfinställningar som språkinställningar så att du får en bättre och effektiv upplevelse vid framtida besök på webbplatsen.

Listan nedan beskriver de cookies som används på vår webbplats.

CookieBeskrivning
_gaThis cookie is installed by Google Analytics. The cookie is used to calculate visitor, session, campaign data and keep track of site usage for the site’s analytics report. The cookies store information anonymously and assign a randomly generated number to identify unique visitors.
_gat_gtag_UA_200558711_1This cookie is set by Google and is used to distinguish users.
_gidThis cookie is installed by Google Analytics. The cookie is used to store information of how visitors use a website and helps in creating an analytics report of how the website is doing. The data collected including the number visitors, the source where they have come from, and the pages visted in an anonymous form.
_GRECAPTCHAThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisementThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category ”Advertisement”.
cookielawinfo-checkbox-analyticsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category ”Analytics”.
cookielawinfo-checkbox-functionalThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category ”Functional”.
cookielawinfo-checkbox-necessaryThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category ”Necessary”.
cookielawinfo-checkbox-othersThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category ”Other.
cookielawinfo-checkbox-performanceThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category ”Performance”.
swpm_sessionThis cookie is set by the Simple WordPress Membership Plugin. This cookie is used for membership login session and to provide access to the protected content on the website.This cookie keeps the login records so user don’t want to authorise each time while moving to next page.
viewed_cookie_policyThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.

Hur kan jag kontrollera cookieinställningarna?

Om du bestämmer dig för att ändra dina inställningar senare genom din surfning kan du klicka på fliken ”Sekretess och cookiepolicy” på skärmen. Detta visar meddelandet om samtycke igen så att du kan ändra dina preferenser eller helt återkalla ditt samtycke.

Utöver detta erbjuder olika webbläsare olika metoder för att blockera och ta bort cookies som används av webbplatser. Du kan ändra inställningarna i din webbläsare för att blockera / ta bort cookies. För att ta reda på mer om hur du hanterar och tar bort cookies, besök wikipedia.org, www.allaboutcookies.org.

Integritetspolicy

Denna integritetspolicy beskriver hur Nattakten.se använder och skyddar all information du ger oss. Vi åtar oss att se till att din integritet skyddas. Om du ger oss personuppgifter via Nattakten.se kan du vara säker på att de endast kommer att användas enligt denna integritetpolicy.

Webbplatsbesökare

På samma sätt som de flesta webbplatsvärdar samlar Nattakten.se in information som inte är personligt identifierbar av det slag som webbläsarprogram och servrar normalt gör tillgänglig, såsom typen av webbläsare, inställningar om önskat språk, refererande webbsida samt datum och tid för varje besökares begäran. Syftet hos Nattakten.se med insamlingen av ej personligt identierbar information är att bättre förstå hur besökarna till Nattakten.se använder dess webbplats. Från tid till annan kan Nattakten.se publicera sammanfattad ej personligt identifierbar information, t.ex. genom att publicera en rapport om trender i användningen av dess webbplats.

Nattakten.se samlar även in information som eventuellt kan identifiera vissa personer, såsom IP-adresser (internet protocol). Dock använder inte Nattakten.se denna information till att identifiera besökare och lämnar inte heller ut informationen till andra med undantag för enligt de omständigheter webbplatsen använder och lämnar ut personligt identifierande information enligt beskrivningen nedan.

Insamling av personligt identifierande information

Vissa besökare till Nattakten.se väljer att interagera med Nattakten.se på sätt som kräver att Nattakten.se samlar personligt identifierande information. Mängden och typen av information som Nattakten.se samlar in beror på interaktionens art. Till exempel ber vi besökare som använder vårt forum att uppge ett användarnamn och en e-postadress.

I vart fall samlar Nattakten.se in sådan information endast i den mån det är nödvändigt eller lämpligt för att uppfylla syftet med besökarens interaktion med Nattakten.se. Nattakten.se avslöjar inte personligt identifierande information annat än vad som beskrivs nedan. Och besökare kan alltid vägra att uppge personligt identifierande information, med förbehållet att det kan hindra dem från att utföra vissa aktiviteter som är förknippade med webbplatsen.

All information som samlas in på Nattakten.se kommer att hanteras enligt lagstiftningen i GDPR.

Skydd av vissa personuppgifter

Nattakten.se lämnar ut information som potentiellt identifierar personer eller identifierar personer enbart till de projektadministratörer, anställda, entreprenörer och samverkande organisationer som (i) behöver känna till informationen ifråga för att för behandla den åt Nattakten.se eller tillhandahålla tjänster via Nattakten.se och (ii) har accepterat att inte yppa den till andra. Vissa av dessa anställda, entreprenörer och samverkande organisationer kan befinna sig utanför ditt hemland. Genom att använda Nattakten.se samtycker du till att denna information överförs till dem.

Nattakten.se kommer inte att hyra ut eller sälja potentiellt personidentifierande och persnidentifierande information till någon. Utöver de projektadministratörer, anställda, entreprenörer och samverkande organisationer enligt ovanstående beskrivning röjer Nattakten.se potentiellt personidentifierande och personidentifierande information endast när detta krävs i lag, om du samtycker till att din information delas eller när Nattakten.se i god tro anser att röjande är lämpligt för att skydda tillgångar eller rättigheter för Nattakten.se, tredje part eller allmänheten.

Om du är registrerad användare på en webbplats under Nattakten.se och har uppgivit din e-postadress kan Nattakten.se ibland sända ett e-postmeddelande till dig för att berätta om nya funktioner, be om återkoppling från dig eller helt enkelt hålla dig informerad om vad som pågår kring Nattakten.se och våra produkter. I första hand använder vi vår blogg för denna typ av kommunikation, så vi räknar med att mängden e-post av denna typ kommer att vara minimal.

Om du skickar en begäran tilloss (till exempel ett e-postmeddelande om support, via någon av våra mekanismer för återkoppling) förbehåller vi oss rätten att publicera den för att hjälpa oss förtydliga eller besvara din begäran eller för att hjälpa oss ge support till andra användare. Nattakten.se vidtar alla åtgärder som är rimligen nödvändiga för att skydda mot obehörig åtkomst, användning, modifiering eller förstörelse av information som potentiellt är personidentifierande eller som är personidentifierande.

Användning av personuppgifter

Vi använder informationen du tillhandahåller när du registrerar ett konto, deltar i våra evenemang, tar emot nyhetsbrev, använder vissa andra tjänster eller deltar på något sätt i öppenkällkodsprojektet WordPress.

Vi kommer inte att sälja eller hyra ut dina personuppgifter till tredje part om vi inte har fått ditt tillstånd eller är tvungna att göra detta enligt lag.

Ibland skulle vi via e-post vilja skicka marknadskommunikation till dig som kan intressera dig. Om du har tackat ja till marknadsmaterial kan du tacka nej senare.

Du har rätt att när som helst förhindra oss att kontakta dig av marknadsföringsändamål. Om du inte längre vill att vi kontaktar dig för marknadsföringsändamål ber vi dig klicka på länken för att avsluta prenumerationen i slutet av e-postmeddelandet.

Rättslig grund för behandling av personuppgifter

Vi förlitar oss på en eller flera av följande villkor för bearbetning:

  • vårt legitima intresse för att effektivt kunna leverera information och tjänster till dig,
  • uttryckligt samtycke från dig,
  • lagkrav.

Åtkomst till data

Du har rätt att begära en kopia av den information vi har om dig. Om du vill ha en kopia av vissa eller alla dina personuppgifter ber vid dig följa instruktionerna i slutet av detta avsnitt.

Användarkonton på Nattakten.se kan redigeras enligt följande steg:

  1. Besök https://nattvakten.se/inloggning/ och ange din e-postadress och lösenord.
  2. Du skickas vidare till https://nattvakten.se/inloggning/minasidor/.
  3. Klicka på länken ”Edit” intill ditt användarnamn.

Bevarande av personuppgifter

Vi behåller dina personuppgifter i våra system så länge vi behöver för framgång. Vi behåller kontaktinformation (såsom information om utsändningslistor) tills en användare avprenumererar eller begär att vi ska radera informationen från våra produktionssystem. Om du väljer att avprenumerera från en utskickslista kanske vi behåller viss begränsad information om dig för att kunna utföra din begäran.

Nattvakten.se kommer inte att radera personuppgifter från loggar och register som behövs för drift, utveckling och arkivering.

Rättigheter i förhållande till din information

Du kan ha vissa rättigheter enligt dataskyddslagstiftningen kring de personuppgifter vi har om dig. Bland annat kan du ha rätt att:

  • begära en kopia på de personuppgifter vi har om dig,
  • begära att vi uppdaterar de personppgifter vi har om dig eller självständigt korrigera personuppgifter du tror är felaktiga eller ofullständiga,
  • begära att vi tar bort de personuppgifter vi har om dig på våra aktuella system eller begränsa hur vi använder dessa personuppgifter (mer information om borttagning ur arkivsystem finns i avsnittet ”Bevarande av personuppgifter”),
  • motsätta dig behandling av dina personuppgifter, och/eller
  • återkalla ditt samtycke att behandla dina personuppgifter (i den mån sådan behandling baseras på ditt samtycke och samtycke är den enda tillåtna basen för behandlingen).

Om du vill utöva dessa rättigheter du har eller vill förstå om dessa rättigheter gäller dig ber vi dig följa instruktionerna i slutet av denna integritetspolicy.

Tredjepartslänkar

Vår webbplats kan innehålla länkar till andra webbplatser som tillhandahålls av utomstående och inte står under vår kontroll. När du följer en länk och lämnar information till en tredjepartswebbplats bör du uppmärksamma att vi inte ansvarar för informationen du uppger till sagda tredje part. Denna integritetspolicy gäller de webbplatser som är uppräknade i början av dokumentet, så när du besöker andra webbplatser, även om du nått dem genom att klicka på en länk på Nattvakten.se, bör du läsa deras egna integritetspolicyer.

Cookie-filer

Dessutom samlas automatiskt information in om hur du använder vår webbplats med hjälp av ”cookie-filer”. Cookies är textfiler som sparas på din dator för att samla in internetloggar av standardtyp och information om användares beteende. Denna information används för att spåra besökarnas användning av webbplatsen och för att sammanställa statistiska rapporter om aktivitet på webbplatsen.

I vår cookie-policy finns mer information om vilka cookies som används på Nattvakten.se.

Förändringar i integritetspolicy

Även om de flesta ändringar troligen kommer att vara av mindre omfattning kan Nattvakten.se ändra sin integritetspolicy från tid till annan helt enligt eget gottfinnande. Nattvakten.se uppmuntrar sina besökare att regelbundet besöka denna sida för att få information om eventuella ändringar dess integritetspolicy. Din fortsatta användning av denna webbplats efter att integritetspolicyn har ändrats innebär att du godkänner sådana ändringar.

Kontakt

Kontakta oss genom att skicka e-post till styrelsen.nattvakten@gmail.com om du har några frågor kring vår integritetspolicy eller vilken information vi har om dig.

Exportera eller radera personuppgifter

Genom att radera personuppgifter från Nattakten.se innebär också att ditt medlemskonto inaktiveras och raderas och u kommer inte längre kunna logga in på medlemssidorna.

Välj din förfrågan: