Hoppa till innehåll

BRF Nattvakten i Sollentuna

Snabbguide över ljud/störningar och
vilka tider som de är tillåtna.

Vardag: 09:00 – 22:00

Lördag: 09:00 – 22:00

Söndag/helgdag: 09:00 – 22:00

Vardag: 09:00 – 22:00

Lördag: 09:00 – 22:00

Söndag/helgdag: 09:00 – 22:00

Vardag: 06:00 – 22:00

Lördag: 06:00 – 22:00

Söndag/helgdag: 06:00 – 22:00

Vardag: 09:00 – 18:00

Lördag: 10:00 – 15:00

Söndag/helgdag: Inte tillåtet!

Vardag: 08:00 – 18:00

Lördag: 10:00 – 15:00

Söndag/helgdag: Inte tillåtet!

Vardag: 09:00 – 22:00

Lördag: 09:00 – 22:00

Söndag/helgdag: 09:00 – 22:00

Vardag: 08:00 – 18:00

Lördag: 10:00 – 15:00

Söndag/helgdag: Inte tillåtet!

Brf Nattvaktens Ordningsregler:

Det är med glädje vi bidrar till att skapa en trivsam miljö att bo i här i området! Att följa Brf Nattvaktens ordningsregler är en viktig del av detta, så att vi alla kan njuta av vår gemensamma egendom och våra lägenheter på ett hälsosamt och tryggt sätt.

Om du upplever att en granne bryter mot någon av våra regler, är det alltid bra att försöka prata med hen eller honom direkt för att försöka lösa eventuella problem. Det är också viktigt att vårda våra lägenheter väl, att behandla den gemensamma egendomen med respekt och att anmäla fel på tvättmaskiner, dörrar och andra saker till förvaltaren. Detta hjälper oss att hålla boendekostnaderna låga för alla, samtidigt som vi kan njuta av en välmående och trivsam miljö att bo i.

  1. Musik, fester och andra aktiviter med hög ljudnivå: Det ska vara tyst mellan 22.00 på kvällen och 09.00 på morgonen.
  2. Duscha inte eller tappa upp badvatten mellan 22.00 på kvällen och 06.00 på  morgonen.
  3. Det är inte tillåtet att borra och bila i golv och väggar eller borra i betongvägg mellan 18.00 på kvällen och 09.00 på morgonen på vardagar. Det är tillåtet mellan klockan 10.00 och 15.00 på lördagar, men inte på söndagar.
  4. Tänk på grannarna när ni  använder förråden, ljuden fortplantar sig lätt i husen, även från gavelförråden. Undvik om möjligt att besöka förråden mellan 22.00 på kvällen och 9.00 på morgonen.
  5. Det är inte tillåtet att piska mattor på balkongen.
  6. Blomlådor på balkongen måste vara vända inåt och får inte hänga på utsidan.
  7. Det är förbjudet att mata fåglar och andra djur eftersom det drar till sig råttor och andra skadedjur.

8.  Grillregler inom föreningen:

Lägenheter i direktanslutning till markplan (asfalt eller sten)
  • Får använda kolgrill (inte under ovanliggande balkong), gasol- eller elgrill. Kolgrill får endast tändas med eltändare som ansluts till jordfelsbrytare. Grillen ska stå stabilt på icke brännbart material så som sten eller asfalt.  Tändvätska får inte användas.
 
Lägenheter med balkong eller terrass
  • Får använda gasol- eller elgrill. (Inte kolgrill). Gasolbehållare max P11 (26 liter) eller PC10 (23,8 liter) . Se till att gasbehållaren står skyddad och inte utsätts för väder och vind, det kan bli varmt på balkongen / terrassen . Förvara inte gasolbehållaren under grillen utan vid sidan om p.g.a. värmen från grillen.
 
Engångsgrillar är inte tillåtna
  • Engångsgrillar är helt olämpligt att använda då vinden lätt tar den med sig, samt att värmen från dem lätt kan antända underlaget.
 
Checklista vid grillning – allmänt
  • Ta gärna kontakt med dina grannar för att komma överens om och anpassa grillningen på bästa sätt. Det finns de som är allergiska eller störs av lukten.
  • Grillen ska placeras på ett stadigt underlag.
  • Se till att grillen inte står för nära brännbara föremål.
  • Grilla gärna med locket på men sätt framförallt på locket när du grillat klart.
  • Lämna aldrig grillen vid användning och ha uppsikt över den tills den svalnat.
  • Var noga med att regelbundet rengöra grillen från matrester. Det gäller framförallt vid vinterförvaring. Detta även för att inte riskera att vi får problem med ohyra. Gäller både vid förvaring utomhus och inomhus i förråd.
 
Checklista vid grillning med kol (endast tillåtet på markplan)
  • Tänd kolgrillen med eltändare (tändvätska eller T-sprit får inte användas).
  • Det är inte tillåtet att grilla med kolgrill om kommunen utfärdat eldningsförbud.
  • Ha alltid tillgång till brandfilt, brandsläckare eller vatten när du ska grilla.
 

När du har grillat färdigt, se till att grillen verkligen är släckt innan du lämnar den

Grillkol får absolut INTE kastas bland hushållssoporna utan ta med den och källsortera den i brännbart på återvinningsstation.

OBS! Grillkol kan behålla värme och glöd upp till tre dygn. Dessa regler är utformade enligt rekommendationer från Brandskyddsföreningen och villkoren i föreningens fastighetsförsäkring

9.  Det är förbjudet att röka på på balkong eller uteplats så att det stör grannar. Röken går in i grannarnas friskluftsventiler. Rök heller inte i gemensamma utrymmen som garage, tvättstuga eller förråd.

10.  Placera inte mattor, cyklar, barnvagnar i förrådsgångarna. Det kan bli till hinder vid brand och utrymning.

11.  Spola inte ner tidningar, bindor, blöjor, kattsand eller dylikt i toaletten. Det blir stopp och översvämning i din egen eller någon annans lägenhet. Undvik att spola ned matfett i avloppet. Fettet stannar kvar i ledningarna och orsakar stopp. Torka upp olja eller matfett med hushållspapper istället i stekpannan.

12. Knyt ihop soppåsen ordentligt innan du slänger den i rätt behållare i miljörummet. Är behållaren full, gå till nästa behållare. Ställ inte soppåsen utanför så att skadedjur kommer åt den.

13.  Glas slängs i behållare avsedda för glas i miljörummet.

14.  Tidningspapper slängs i återvinningsbehållare vid garageinfarten.

15. Grovsopor skall man själv köra till en återvinningsstation eller slänga i grovsopcontainern som vi oftast har på städdagarna på våren och hösten.

16.  Elsopor (el och batteridrivna saker) slängs i buren för elsopor i miljörummet. Vitvaror går också att lämna här, de ställs bredvid buren, men ställ dem inte i vägen så tömning av kärlen försvåras. Lampor, lysrör och batterier kan också lämnas också på rätt plats i miljöstugan.

17.  Miljöfarliga sopor (bilbatterier, färg, oljor mm) måste du lämna till en återvinningsstation. Om du är osäker på om något är miljöfarligt, läs på innehållsförteckningen eller fråga på en återvinningsstation.

18.  Matavfall läggs i särskilda papperspåsar slängs i särskilda kärl i miljörummet.

19.  Om du har bil kan du hyra garageplats eller parkeringsplats på i  garaget. Gästparkering finns vid vårdcentralen och till vänster om garageinfarten mot avgift. Det är inte tillåtet att parkera inom föreningens område då det blockerar vägen för utryckningsfordon.

20. Hundar och katter skall hållas kopplade och får inte gå fritt inom föreningens område.

21.  Vill du sätta upp en egen antenn eller parabol för TV, radio eller dylikt utanför lägenheten krävs tillstånd från styrelsen. För att få tillstånd skall du ange  ett behov av parabol som ej kan tillfredsställas via föreningens kabel-TV-nät.

22.  Man måste ha sina närmaste grannars godkännande för att sätta upp en studsmatta och mattan måste ha skyddsnät.

23.  Badpooler utomhus – större pooler som fylls med stora mängder vatten är inte tillåtet pga att det är skadligt för marken att många släpper ut så mycket vatten på en gång.

Varmt välkommen till Tuna - Festlokal

Vad roligt att ni är intresserade av att hyra Tuna.

Detta är en lokal som är till för alla att njuta av, och det är viktigt att alla visar hänsyn och respekt mot varandra och lokalen. Genom att följa dessa enkla regler kan vi alla få en trevlig och minnesvärd stund i Tunan. Tänk på att vi är gäster i den här lokalen, och låt oss alla visa vårt ansvar genom att hålla den ren och välmående. Låt oss skapa en plats där vi kan samlas, skratta och ha roligt tillsammans, utan att behöva oroa oss för djur, smuts eller störningar. Så låt oss alla göra vårt bästa för att hålla Tunan en trevlig och välkomnande lokal för alla!

För kalas, fester eller TV/film-kväll

Vi vill påminna er om att den person som bokar måste vara över 18 år och ha giltig hemförsäkring. Hyran är 65kr/timme. Bokning minst 2 timmar, lokalen/golvet måste städas efter användning. 

Utrustning i Tunan:

  • TV 58 tum.
  • Stereo/hemmabioanläggning med BluRay/DVD-spelare.
  • Karaoke utrustning
  • Projektor för filmvisning, presentationer mm.
    (Om ni vill använda filmprojektorn så måste det meddelas minst 1 vecka innan så vi kan montera upp den.)
  • Wifi i hela lokalen.
  • Internetuppkoppling 100/100 Mbit/s ger möjlighet till sk. LAN-kvällar. (1000/1000 från och med April 2024)
 
  • Köket innehåller:
  • Kombinerat kylskåp med frys
  • Diskmaskin
  • Kaffebryggare (automatisk)
  • Porslin för 50 personer.
  • Bestick 
  • Koppar och glas 
  • Skålar och serveringsporslin  
  • Spis & Ugn
  • Några kastruller 

Kaffebryggaren är automatisk

Kaffebryggaren är själv påfyllande av vatten, så fyll inte på vatten själv.

Vi vill också påminna om att det får vara max 50 personer i lokalen samtidigt. Vi hoppas att ni kommer att ha en fantastisk kväll hos oss och att ni får mycket glädje av vår lokal.

Innan du släcker lamporna

Det är viktigt att du säkerställer att du har tömt diskmaskinen och diskat använt porslin, glas och bestick innan du lämnar tillbaka nyckeln till Tuna. Se även till att kyl/frys är tomt och att alla sopor har slängts. Var noga med att ta bort tejp och annat som kan ha använts för att fästa dukar på borden. Det är även viktigt att du städar lokalen, köket och toaletterna ordentligt efter dig, dammsuger och torkar golven samt torkar rent borden. Glöm inte att även städa utanför lokalen vid entrén, såsom att ta hand om fimpar. Kom ihåg att alltid släcka alla lampor i lokalen när du är klar. Nyckeln ska återlämnas senast vid sluttiden av din bokning. Alla bord och stolar ska placeras tillbaka i förrådet efter uthyrningen. 

SBC tar över förvalttningen från 2023-01-01

Den 2023-01-01 tar SBC över förvaltningen av BRF Nattvakten.

Alla förfrågningar gällande mäklarbilder, fakturor, felanmälan med mera går till Teoge fram tills 2022-12-31

Under december kommer SBC skicka ut fakturorna för första kvartalet, det vill säga för januari, februari och mars. Dessa betalas enligt respektive förfallodatum.

TEOGE

Vår tekniska förvaltare är Teoge Alla frågor som rör fastigheten ska i första hand gå till dem. Om de gör bedömningen att en fråga kräver ett beslut utanför deras ramar så kontaktar de styrelsen.

PARKMAN

Lediga p-platser och garage. Kontakta Parkman om du vill hyra eller avsluta en plats eller har andra synpunkter. 

STYRELSEN

Vill du prata med oss om våra bostäder eller bli med i styrelsen. Vill du fråga vad som gäller i ditt byggärende.